Checkout - Oma maksutapa kaikille

Red Line Engine Oil Break-In Additive

Etusivu > Öljyt, kemikaalit, huoltotuotteet > Autotuotteet > Red Line

Red Line Engine Oil Break-In Additive
Tuotekoodi
104929
Toimituskulut alk.
Toimitusaika alk.
1-2 pv
27,10 €
sis. ALV 24,00 %
kpl

Moottoriöljyn lisäaine, joka sisältää öljyn pintapaineen kestoa lisääviä aineita, kuten rikkiä, sinkkiä ja fosforia. ZDDP = sinkkidialkyyliditiofosfaatti, puhekielessä sinkkifosfaatti

Moottoriöljyn lisäaine, joka sisältää öljyn pintapaineen kestoa lisääviä aineita, kuten rikkiä, sinkkiä ja fosforia. ZDDP = sinkkidialkyyliditiofosfaatti, puhekielessä sinkkifosfaatti
Uuden moottorin sisäänajoon, ehkäisemään vaurioita nokka-akselissa ja venttiilikoneistossa.
Annostus: yksi 473 ml pullollinen käsittelee 12 litraa moottoriöljyä. Tärkeintä on lisätä tämä aine sisäänajoöljyihin, mutta sitä voi käyttää myös jatkuvasti, mikäli käytetyssä öljylaadussa ei ole riittävästi sinkkiä (ei tarpeen Red Line moottoriöljyissä)
Yhteensopiva kaikkien synteettisten ja mineraaliöljyjen kanssa

Pitoisuuden kasvu, kun sekoitetaan puoli pulloa / litraa öljyä Moottoriöljyä
Lisää sinkkiä
12 litraa 460 ppm
10 litraa 552 ppm
8 litraa 690 ppm
6 litraa 920 ppm
5 litraa 1104 ppm
4 litraa 1380 ppm

Yksi pullo (473 ml) sisältää:
33.8 grammaa ZDDP (sinkkidialkyyliditiofosfaatti),
17,000 ppm/ 7.8 grammaa fosforia (P),
20,500 ppm/ 9.4 grammaa sinkkiä (Zn),
16.6 grammaa rikkiä (S)

Autovalmistajien hyväksymissä öljymerkeissä fosforin määrä on nykyään rajoitettu välille 600-800 ppm, kun sitä parhaimmillaan 80-luvulla oli yleisesti 1100 ppm (mm. Fordin 2-litrainen OHC -moottori vaati sen verran). 600-800 ppm saattaa riittää vakiomoottorille, jossa on rullatyyppiset venttiilinostimet, muta viritysnokka-akselien jyrkät rampit ja kovat jousipaineet vaativat suuremman pitoisuuden. Eniten tätä lisäainetta vaativat vanhat "laahaavilla" nostimilla olevat moottorit, joissa leikkausvoimat nokan ja nostimen välissä ovat todella suuria.

Sisäänajo tulisi suorittaa aina mineraaliöljyillä, koska synteettiset ovat liian liukkaita, eikä männänrenkaiden vaatimaa mikrohioutumista pääse syntymään. Tosin nykyisin männänrenkaat tulevat tehtaalta esiläpättynä, ja sylintereissä käytetään tasannehoonausta (plateau hone) #600 kivellä tai pallohoonilla, joten sisäänajon tarve on vähentynyt.

Red Line Motor Oil moottoriöljyissä sinkin määrä on noin 1175-1200 ppm, MC- öljyisssä noin 2400 ppm, ja Race Oil kisamoottoriöljyissä 2500 ppm. Myös Red Line Assembly Lube asennusrasvassa on runsaasti sinkkiä. Red Line moottoriöljyissä on lisäaine, joka muuttaa fosforin hiukkaskoon sellaiseksi, ettei se pinnoita katalysaattorin huokosia.

ZDDP:n vaikuttavat osat ovat itse asiassa sinkki ja rikki, fosforin ollessa vain "sidosaine". Kun moottorin ikääntyessä ohivuodot lisääntyvät, ja öljyä alkaa päästä pakoputkeen, öljyn sisältämä fosfori alkaa pikkuhiljaa tukkia katalysaattorin huokosia, lyhentäen sen elinikää. Siksi sen määrää on rajoitettu nykyöljyissä välille 600-800 ppm. Ongelma on tosin teoreettinen, ja vaatii todella suuret ohivuodot

Hankausvoimat nokka-akselin ja nostimen välissä ovat niin valtavat, että metallit hitsautuisivat yhteen jokaisella pyörähdyksellä ilman näitä aineita. ZDDP-aineita on erilaisia, ja sinkin ja fosforin keskinäistä määrää voidaan säätää, samoin kun lämpötila-ikkunaa, jossa ZDDP:n vaikutus "laukeaa". Optimaalisesti se on noin 175°C. Jotkin muun merkkiset öljyt ja lisäaineet sisältävät klooria ja aktiivista rikkiä, jolloin moottori kuluu kemiallisesti myös moottorin seistessä.

Bensiinimoottoreissa (katalysaattori) halutaan rajoittaa vain fosforin määrää, dieselmoottoreissa (hiukkassuodatin) myös sulfaattituhkan ja rikin määrää, koska kaikki metallit jäävät hiukkassuodattimeen kuin imurin pölypussiin. Näistä nk. low-SaPS öljyistä (ACEA C1) puuttuvat kaikki "vaikuttavat" aineet, eikä niitä siten voi kutsua high performance -öljyiksi, eikä Red Line valmista sellaisia.

tech
tech
Polar Autovaruste
Polar Autoset Tampere Oy
Laukontori 4
FI-33200, Tampere
FINLAND
puh. (03) 3138 4900
myynti(at)polarautovaruste.com
Y-tunnus: 1035677-2
Powered by Clover Shop® - www.clovershop.com